Olly Donnerin kiehtova elämä

Westerlund, Jasmine

Lumoava kirja kosmopoliitti Olly Donnerin poikkeuksellisesta elämästä. 

Kirja vie lukijansa 1900-luvun alun kuohuvaan, iloiseen Eurooppaan: nopeisiin juniin, oopperan katsomoon ja Rivieran rantabulevardeille. Jasmine Westerlund rakentaa elävän kuvan kirjailija Olly Donnerista ja suomalaisen yläluokan elämästä. 

Olly (Olga) Donner syntyi Sinebrychoffien mahtisukuun ja pieneen maahan Euroopan laidalla, mutta tahtoi jo nuorena kokea enemmän. Hän lähti opiskelemaan Dresdeniin, jossa tutustui tulevaan aviomieheensä Uno Donneriin. Siitä lähtien pariskunnan elämä sijoittui pitkälti eurooppalaisiin loistohotelleihin. Ulkomailla hoidettiin terveyttä, tavattiin ystäviä ja harrastettiin kulttuuria. Jokaisen hotellihuoneen nurkkaan Olly asettui kirjoittamaan näytelmiä, romaaneja ja runoja. Elämä ei kuitenkaan ollut pelkkiä sviittejä ja illalliskutsuja, vaan myös surua, sairauksia ja menetyksiä. Olly etsi elämälleen suurempaa merkitystä ja löysi sen lopulta antroposofiasta. 

FT Jasmine Westerlund on kirjallisuudentutkija, sanataiteilija ja sanataideopettaja. Westerlund on aiemmin kirjoittanut esimerkiksi sukupuolen ja taiteilijuuden sekä sukupuolen ja uskonnon kytköksistä. 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510473887
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.