Ohi - kirjoituksia kuolemasta ja sen vierestä

Hirvonen, Iida Sofia - Holmberg, Niillas - Abdulkarim, Maryan - Ala-Ruona, Teo - Hannus, Saara - Ahmed, Warda - Eklund Nhaga, Laura - Faye, Ndéla - Butters, Maija - Palo, Olga

Moniääninen esseekokoelma kuolemasta. 

Ihmiset ja ajatukset ovat keskeneräisiä kuoleman edessä. 

Kuolema on aiheena suuri ja pelottava, loppuun kaluttu ja sellaisena helposti kliseinen. Toisaalta kuoleman arkinen todellisuus on liian sotkuinen sopiakseen loppuun asti optimoituun länsimaiseen arkeen. Kuolemaa on vaikea ymmärtää, ja silti siitä kirjoittaessa tuntuu, että pitäisi sanoa jotain syvällistä ja tyhjentävää. Tässä tekstikokoelmassa sellaista ei edes yritetä. 

Kirjoittajat pyrkivät saamaan otteen kuoleman vaikeasti tavoitettavasta luonteesta. Teksteissä ihmetellään ikuista elämää tavoittelevia piilaakson vampyyreita, etsitään sielun paikkaa ruumiista ja kiedotaan yhteen yksilökeskeisyys, kuolemattomuuden harha ja ekokatastrofi. 

Kirjan toimittavat Carmen Baltzar (s. 1989) ja Aurora Lemma (s. 1991). Baltzar on kirjoittaja ja taiteilija, joka unelmoi kuolemanjälkeisestä elämästä Siperian sutena. Lemma on kirjoittaja, lääkäri ja valtiotieteilijä, joka keräsi lapsena kuolleita oravia järjestääkseen niiden hautajaiset.  

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510474921
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.