Suljettu huone (pokkari)

Sjöwall, Maj - Wahlöö, Per

"Korkeatasoinen kuvaus ruotsalaisen yhteiskunnan pettymyksistä.” Publisher’s Weekly 

Romaani rikoksesta -sarjan kahdeksannessa osassa kaksi juonta ja rikosta punoutuu yhteen kellontarkasti ja valtavan taidokkaasti. 

Martin Beck palaa pitkän sairausloman jälkeen takaisin poliisin miesvahvuuteen, ja häntä odottaa kaksiteräinen mysteeri. Nuori nainen on ryöstänyt pankin ja ampunut sivullisen - samaan aikaan toisaalla eläkeläismies löytyy kuula kallossaan sisältäpäin lukitusta huoneesta. Tukholman poliisi jahtaa ryöstöliigaa, mutta Beckin aivot etsivät tapauksille yhteistä nimittäjää. Kun se löytyy, palaset eivät kuitenkaan tunnu loksahtavan kohdilleen. 

Maj Sjöwall (1935-2020) ja Per Wahlöö (1926-1975) olivat skandinaavisen, yhteiskunnallisen dekkarin uranuurtajia. Heidän teostensa myötä genre koki muodonmuutoksen kevyistä salapoliisitarinoista kriittisesti yhteiskuntaa kommentoiviksi dekkareiksi. Beck-sarjassa käsitellään muun muassa kylmän sodan aikaista Eurooppaa, kaupungistumisen mukanaan tuomia sosiaalisia ongelmia ja naisten aseman muutosta. Teoksista on tehty useita filmatisointeja, ja hahmot ovat jatkaneet elämäänsä myös muissa tv-tuotannoissa, jotka eivät perustu alkuperäiseen, kymmenosaiseen romaanisarjaan. 



”Juku! Nämä ruotsalaiset osaavat tosissaan punoa juonta!” Information 

”Sarjan jykevin osa ja samalla sen parhaimmistoa.” Aftonbladet

Kustantaja: WSOY-Pokkari
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789510476833
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikospokkari

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio2
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.