Kirjailija kuvassa

Arvas, Paula

Teos, joka vie tutustumismatkalle WSOY:n taidekokoelmaan - sanoin ja kuvin. 

Suomen eturivin historioitsijat ja kirjailijat esittelevät WSOY:n kirjallissäätiön ainutlaatuisen taidekoelman teoksia sekä tarinoita niiden takana. Nelivärikuvitetun teoksen kirjoittajina ovat muun muassa Rosa Liksom, Hannu Raittila, Anja Snellman, Jari Tervo ja Hanna Weselius. 

Werner Söderström Osakeyhtiön ”perillisen” ja kolmannen pääjohtajan Yrjö A. Jäntin (1905-1985) rakkaus kuvataiteeseen synnytti merkittävän taidekokoelman, joka on nykyään WSOY:n kirjallisuussäätiön taidekokoelma. WSOY aloitti hankkimalla Porvoon kirjatalon seinille johtajiensa muotokuvia. Aluksi keskityttiin maalauksiin, mutta 1920-luvulta lähtien aloitettiin kirjailijamuotokuvien tilaaminen myös kuvanveistäjiltä. Systemaattiseksi taidehankinta muuttui 1940-luvulla jatkosodan aikana kertyneen taloudellisen vaurauden myötä. Nykyään kokoelmaan kuuluu yli 930 taideteosta ja esineitä. 

Kirjailija kuvassa -teos esittelee kokoelman hienoja teoksia; öljymaalauksia, veistoksia ja taiteilijoiden tekemiä kirjojen kuvituksia. Teos kertoo myös kokoelman hankintojen taustoista sekä siihen vaikuttaneista henkilöistä. 

Taidekokoelmasta kirjassa kirjoittavat tutkijat Maija Koskinen, Erkki Anttonen, Derek Fewster, Timo Huusko, Kai Häggman, Ville Hänninen, Outi Järvinen-Harvilahti, Tarja Kekäläinen, Hanne Selkokari ja Anu Utriainen sekä kirjailijat Rosa Liksom, Hannu, Raittila, Anja Snellman, Jari Tervo ja Hanna Weselius.  

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510478141
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 70.92
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): p�yt� 3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.