Ystäväni Martereau
Ei saatavilla

Ystäväni Martereau

Sarraute, Nathalie

Ystäväni Martereau on häikäisevä kuvaus erään perheen sisäisistä, vaietuista jännitteistä. Varakkaan enonsa luona asuvan nuorukaisen epävarmuus rinnastuu enon, tädin ja serkun suunnattomaan itseluottamukseen, jonka turvissa he ovat viattomia: ”He näyttelevät viatonta niin hyvin, että siinä on tullut heidän toinen luontonsa.” Perhe noudattaa pelinsä sääntöjä tunnontarkasti. Enolla on ruhjova todellisuudentaju ja kivisydän. Vaimon tehokkain ase on vaikeneminen, tytär on milloin ase milloin rauhanlippu näissä taiturimaisissa mittelöissä, jotka joskus lientyvät ohikiitäviksi sydämellisen hauskoiksi tuokioiksi.

Perheystävä Martereau on vakaa ja rauhallinen mies, jolle eno naureskelee aurinkoisesti ja vihjailee myrkyllisesti. Mutta huvilakauppa saa aikaan riitaisan umpikujan, jossa syytellään ja kiitellään, käännetään asetelmia ja näkökulmia, eikä todellista petturia hevin löydy.

Ystäväni Martereau peilaa mestarillisesti tunnetiloja ja niiden äkillisiä muutoksia. Nathalie Sarrauten silmät ovat tarkat, ne huomaavat kaiken.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511088592
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 846 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.