Barbaarihäät

Queffelec, Yann

’Barbaarihäät’ on kertomus Ludosta, vihreäsilmäisestä pojasta, joka varttuu vailla hellyyttä ja iloa. Ludon tarina viiltää syvältä: se on hylätyn huuto, kaipauksesta syntynyt.
Nicole on vielä tyttönen, kun hän rakastuu sotilastukikohdan komeaan amerikkalaisnuorukaiseen. Nicolen unelmat kuitenkin särkyvät – julmasti ja väkivaltaisesti. Niin saa alkunsa Ludo, elävä muisto häväistyksen hetkistä, lapsi joka saa osakseen vain vihaa ja kylmyyttä.

Turvatakseen tulevaisuutensa Nicole avioituu Michon, itseään paljon vanhemman miehen kanssa. Micho yrittää lähestyä Ludoa. omalla tavallaan hän pitää tuosta hiljaisesta pojasta, jonka ympäristö on leimannut vähämieliseksi. Michon oma poika Tatav, mestari ilkeydessä ja pirullisuudessa, tekee kuitenkin tyhjiksi nämä yritykset.
Lopulta Ludo suljetaan Pyhän Paavalin hoitokotiin, psykiatriseen vankilaan, vaiennettujen ihmisten valtakuntaan. Ludo ei kuitenkaan suostu alistumaan vankeuteen: hän karkaa ja löytää turvapaikan meren ääreltä. Ja yhä hän unelmoi äidistä, odottaa ja toivoo, loputtomasti. Sillä äitiä Ludo rakastaa ja merta… Merta joka viimeinen todistaa äidin ja pojan kohtaamisen, vaahtopäiden valkoisessa valossa.
Queffélecin tarina on karu ja kaunis, raaka ja runollinen, sen vastakohtaisuuksista syntyy näynomaisesti hohtava, haavoittava todellisuus.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511089766
Ilmestymisvuosi: 1987
Kirjastoluokka: 84.6 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.