Kultapisara

Tournier, Michel

Lempeä, terävästi havainnoiva kertomus vähäisestä paimenesta, joka etsii kuvansa mukana kadonnutta osaa itsestään ja joutuu silmätyksin länsimaisen harhakuvien tulvan kanssa.

Berberinuorukainen Idris paimentaa vuohiaan ja lampaitaan Saharassa. Keskellä autiomaata hän kohtaa kauniin vaalean naisen, joka ottaa eksoottisesta pojasta valokuvan ja vie sen mennessään Ranskaan. Idris jää odottamaan kuvaa, mutta nainen ei lupauksistaan huolimatta koskaan lähetä sitä hänelle.
Vähitellen Idrsin päähän mahtuu vain lähdön ajatus: hänen on löydettävä nainen ja saatava kuvansa. Idris lähtee kotikylästään kaulassaan kultapisara, vapaan miehen tunnus, jonka hän kuitenkin menettää astuttuaan Ranskan maaperälle. Pariisissa hän saa kokea siirtotyöläisen elämän nöyryytykset ja altistuu kuvan ja kameran pahalle silmälle - koko länsimaisen sivistyksen ylle vyöryvälle pinnalliselle kuvatulvalle. Hän törmää yhä uusiin kuviin, näkee itsestään kuvajaisia joita ei tunne.
Vieras kulttuuri ja ihmisten kylmyys saavat Idrisin kauhistumaan. Hän on kuin eksyksissä harhakuvien labyrintissa. Ihmisyyden palauttaa vasta yksinkertainen kauneus, merkki, jonka taian Idrisille opettaa kalligrafian mestari.

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511092568
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 846 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.