Skandaali

Endo, Shusaku

Oudot tapahtumat käynnistyvät arvostetun, iäkkään kirjailija Suguron elämässä päivänä, jolloin hänelle luovutetaan merkittävä kirjallisuuspalkinto. Juhlaväen joukossa Suguro havaitsee tyrmistyksekseen täsmälleen itsensä näköisen miehen. mies hymyilee pilkallisesti ja katoaa. Hetken kuluttua päihtynyt taiteilijatar Motoko tervehtii kirjailijaa tuttavallisesti ja muistelee heidän tapaamistaan pahamaineisella punaisten lyhtyjen alueella.

Ja kuitenkaan Suguro – kunniallinen kristitty – ei ole mielestään koskaan edes nähnyt Motokoa. Vai onko? Epäluulo on kylvetty, ja ympäristö alkaa epäillä Suguron nuhteettomuutta. Ennen muuta Kobari-niminen lehtimies ryhtyy vainoamaan kirjailijaa päivin ja öin paljastaakseen hänen kaksoiselämänsä.
Silkasta uteliaisuudesta Suguro päättää mennä Motokon näyttelyyn. Seinällä on kuva, joka ”esitti miestä, jonka rumuus ei kummunnut kasvonpiirteistä, vaan sielusta”. Mies on Suguro.
Suguron uomiinsa asettunut elämä on järkkynyt, eikä sitä pysty pelastamaan edes matka nöyrän vaimon kanssa. Kaksoisolento ei jätä häntä rauhaan vaan näyttäytyy aika ajoin mitä odottamattomimmissa yhteyksissä. Suguron valtaa pelko, sitten ärtymys ja lopulta hän päättää tavata miehen. Tapaaminen järjestetään…

Shusaku Endo on Japanin arvostetuimpia nykykirjailijoita. Häneltä on aikaisemmin suomennettu romaanit Samurai ja Kuiskaus. Endon käsittelemät teemat liittyvät ihmisenä olemisen peruskysymyksiin, etiikkaan, rehellisyyteen. Niin nytkin: kuka oikeastaan on Suguron pelkäämä ja häntä samalla vastustamattomasti kiehtova kaksoisolento?

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511095323
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 8495 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 7
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.