Varakonsuli

Duras, Marguerite

Varakonsuli puhuttaa ihmisiä. Miehen kerrotaan ampuneen umpimähkään Lahoren virka-asuntonsa parvekkeelta puistoon, kerjäläisten joukkoon. Ikävien välikohtausten jälkeen mies on siirretty Kakuttaan, jossa hänen ainut seuralaisensa on Eurooppalaisen Kerhon juoppo johtaja.
Samaan aikaan kambodalainen kerjäläistyttö tekee julmaa vaellustaan Indokiinasta Gangesin alajuoksulle, nälästä hulluuteen. Jännitys syntyy näiden kahden toisiinsa nivoutuvista tarinoista, mutta myös rakkaudesta jota varakonsuli tuntee suurlähettilään vaimoa Anne-Marie Stretteriä kohtaan - naista jonka pidättyväinen naamio kätkee syyllisyyttä ja kuolemaa.
Nälkä, rakkaus, intohimo, kärsimys, hylkääminen...Myyttisessä kaupungissa tasapainottelevat kiihkeä elämän- ja kuolemanvoima. Kipeä tietoisuus Kalkutan yhteisestä kärsimyksestä yhdistää Mme Stretterin ja varakonsulin; heidän kohtalonsa on sinetöity.
Merkillisellä, kiehtovalla tavallaan Duras kutsuu lukijan ratkaisemaan varakonsulin arvoitusta.

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511095699
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.