Ei kukaan muu
25,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Ei kukaan muu

Strauss, Botho

Niukkoja, sisällöltään rikkaita muotokuvia aikamme ihmisistä. Saksalaisen, selkästi omaäänisen kirjailijan kertomuskokoelma elämästä, jossa on irrallisuuden ja ulkopuolisuuden tuntu; ajoittain ihmiset ovat kuin omankin elämänsä ulkopuolella.

Botho Straussin tarkkanäköisissä kertomuksissa ihmiset eivät ole sileitä ja helppoja. He voivat olla aavemaisen puhumattomia tai suunsoittajia ja satuseppoja, kaikki eivät edes keskustele, vaan vaihtavat sieluntilansa tunnussanoja.
Toistuvasta Strauss palaa naisen ja miehen parisuhteen vaikeuksiin, yhteiselämän karikoihin, alistamisen ja voittamisen haluun. Mitkä ovat loppujen lopuksi kiintymyksen huterat kulissit?
Välähdyksenomaisesti näissä kertomuksissa päästään lähelle ihmisen yksinäisyyttä, sisäistä ja ulkoista. Hylätyillä naisilla on tallella vain muistot, unelmat ja myöhemmät pettymykset. Avioliiton yksinäsyydessä mies saattaa olla onnellinen ja sokea, nainen onneton ja näkevä:

"Älä yritäkään uskotella minulle, että olisin seitsemäntoista vuotta rakastanut pelkuria tai riippumattoa. Minä tiedän, kuka sinä olet."

Sisältää osiot:
-Pitkät hetket
-Ei kukaan muu
-Odeion
-Toinen ja toinen
-Päivät

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511098652
Ilmestymisvuosi: 1990
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.