Luomisen piv
Ei saatavilla

Luomisen päivä

Ballard, J. G.

J. G. Ballard, Auringon Valtakunnan tekijä, kertoo vaikutusvoimaisen tarinan erään joen synnystä ja tuhosta, ihmisistä ja heidän jaloista tarkoitusperistään, joiden takan ilkkuu itsekkyys.

Tohtori Mallory on saapunut Port-la-Nouvellen kaupunkiin lääkäriksi. Pian hän kuitenkin jättää leipätyönsä ja omistautuu yltiöpäiselle suunnitelmalle. Mallory löytää vesisuonen, joka pienestä purosta paisuu mahtavaksi virraksi. Virraksi joka poistaisi kuivuuden kirouksen, lähteeksi joka muuttaisi Saharan kukoistavaksi keitaaksi...Näin unelmoi tohtori, tuleva sankari ja maailmankuulu hyväntekijä. Mallory pitää virtaa täysin omana luomuksenaan: hän on antanut sille elämän, se on hänen virtansa, hän itse, sen nimi olkoon Mallory.
Matkallaan joen alkulähteille Mallory saa kintereilleen omaperäisen joukon: mukana ovat tunteettomalta vaikuttava, viettelevä lapsinainen Noon, sensaatiomaista Afrikka-filmiä suunnitteleva professori Snager ja eläinfarmista huolehtiva Nora Warrender verevine naispalvelijoineen. Vaaralliseksi matkaseura muuttuu, kun mukaan liittyvät kapinallisten armeijan johtajat Kagwa ja Harare.
Jokaisella heillä on unelma joesta. Haave joka toteutuessaan muuttaisi kaiken, takaisi itsenäisyyden ja yleisen hyvinvoinnin - ja ennen muuta henkilökohtaisen voiton: rikkauden ja vallan kiihottavat valtikat...

Vangitsevasti Ballard kuljettaa lukijaansa alkukantaisen elämän lähteille ja ihmismielen voiman alkujuurille; maisemaan, jonka karuus muuttuu kauneudeksi sitä valaisevan rehellisyyden tähden.

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511099031
Ilmestymisvuosi: 1988
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.