Yön paimenet

Amado, Jorge

Yön paimenet kolme kertomusta muodostavat ystävyyden, avunannon ja elämänilon ylistyslaulun, johon sekoittuu jäähyväisten haikeutta.
Vapaan miehen perikuva ja kaikkien mulattityttöjen mielitietty korpraali Martim on ensimmäisen tarinan sankari. Hän on joutunut hunajaisen Marialvan pauloihin ja mennyt naimisiin! Bahian pummien veljeskunta muistelee kuningastaan kyynelsilmin, hammasta purren. Ja ilotalon tytöt uhkaavat lakolla, kun uutinen avioliitosta leviää.
Toisenlaisia ongelmia aiheuttavat äidistään orvoksi jääneen pojan ristiäiset, jotka nujertumaton veljeskunta ottaa järjestääkseen. Papista on vähällä tulla sirkuspelle, kun kummiksi haluava henki myöhästyy ja kepposia rakastava henki ehtii väliin.
Bahian kovaosaisten asumisoikeus naurua ja sambarytmejä raikuvissa hökkeleissään on kolmannen kertomuksen aiheena. Neuvonantajaksi ryhtyvä vanha, palavasydäminen kapinallinen opettaa, että tärkeintä on elää lannistumatta - maksoi mitä maksoi.

Tarinat ovat jatkoa Madon bahialaiskronikoille, rehevän iloitteleville, värikylläisille köyhälistökuvauksille. Niissä joudaan ja rakastellaan entiseen malliin, mutta nauru vaihtuu yhä useammin surumieliseen hymyyn.

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511103493
Ilmestymisvuosi: 1991
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.