Englantilainen potilas
Ei saatavilla

Englantilainen potilas

Ondaatje, Michael

Michael Ondaatje on merkittävimpiä englannin kielellä kirjoittavia nykykirjailijoita; hänen romaaninsa Englantilainen potilas voitti jaetun Booker-palkinnon vuonna 1992. Ondaatjen kuvauksessa sodan yhteen saattamista ihmisistä on runollista voimaa. Hän loihtii unenomaisella herkkyydellä esiin tilanteita ja paikkoja, pieniä hiljaisuudessaan paljon puhuvia hetkiä, valon ja varjon vaihteluja, luonnon eleettömän läsnäolon.

Toisen maailmansodan viime hetkillä Saharan autiomaahan putoaa liekehtivä lentokone. Ihmeen kaupalla hengissä säilynyt, palanut, kasvoton ja nimetön lentäjä saa vuodepaikan liittoutuneiden sairaalassa, syrjäisestä huvilasta Firenzen lähellä. Kanadalainen sairaanhoitaja Hana, jonka tulevaisuudenuskon sota, kuolema ja henkilökohtaiset onnettomuudet ovat tuhonneet, ottaa miehen potilaakseen.

Raunioitunut sairaala tyhjennetään, mutta Hana ja kuolemaa tekevä "englantilainen potilas" jäävät. Ennen pitkää heidän seuraansa liittyvät varkaudesta tuomittu, morfiinista lohtua hakeva vanha Caravaggio ja brittiarmeijaan värväytynyt intialainen Kip.

Hitaasti nämä sattuman oikusta yhteen joutuneet ihmiset tutustuvat toisiinsa. Ajattomassa tilassa he kulkeutuvat toistensa tarinoiden mukana eri puolille maailmaa.

Läheisyyden ilmapiirin voimistuessa esiin nousee kysymys: kuka "englantilainen potilaaksi" kutsuttu mies oikein on?

 

Kustantaja: Otava / Otavan kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511125495
Ilmestymisvuosi: 1993
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.