Zorron tarina
Ei saatavilla

Zorron tarina

Allende, Isabel

Eletään 1800-luvun alun Kaliforniassa. Espanjalaisen ylimyksen ja intiaanisukuisen naisen poika Diego de la Vega on kahden maailman lapsena jo syntyjään ulkopuolinen ja erilainen. Hän kasvaa rinnakkain imettäjänsä pojan Bernandon kanssa ja pitää tätä veljenään. 

Etuoikeutetusta asemastaan huolimatta Diego näkee jo varhain, miten väärin hänen kotiseutunsa vähäosaisia kohdellaan. 

Isoäiti Valkoinen Pöllö vihkii hänet intiaaniriittien ja mystiikan salaisuuksiin ja opettaa hänelle viisi hyvettä: kunnian, oikeudenmukaisuuden, nöyryyden, arvokkuuden ja rohkeuden.

Kuusitoistavuotiaana Diego matkustaa koulutettavaksi vanhalle mantereelle, Napoleonin sotien aikaiseen Espanjaan. Siellä hän alkaa kehitellä toista minäänsä, naamioitunutta köyhien sankaria, jonka nimeksi hän ottaa espanjan kielestä kettua tarkoittavan sanan Zorro. 

Uskollinen Bernando rinnallaan Diego kasvaa espanjalaisen koulutuksen ja tosielämän haasteiden kautta siksi legendaariseksi sankariksi, jollaisena Zorro edelleenkin tunnetaan. 

"Syntisen viihdyttävä Zorron tarina on rämäpäiseksi veijariromaaniksi naamioitua hyvää kertomakirjallisuutta." - Houston Chronicle

Chileläissyntyinen menestyskirjailija Isabel Allende (s. 1942) loihtii moniulotteisen kuvan hurmurista, joka on sekä hienostuneen teennäinen Diego de la Vega että heikkoja puolustava, rohkea ja häpeämätön Zorro. 

Kirjailija leikittelee sankarinsa kustannuksella, nostaa hänet jalustalle vain syöstäkseen kohta alas, kertoo tosiasioita ja värittää niitä, hassuttelee ja narraa niin, että lukija ei aina tiedä, mihin uskoa.

Suomentanut Sulamit Hirvas  

Kustantaja: Otava
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789511205982
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.