Myrskyn varjossa

Lessing, Doris

Martha elää itsellisen naisen elämää valkoisten hallitsemassa afrikkalaisessa kaupungissa. Hänen avioliittonsa on purkautunut; suhde äitiin on yhä vaikea, etenkin kun Martha on luopunut lapsestaan. Martha toimii uutterasti kommunistiryhmässä, jonka tavoitteena on demokratia ja tasa-arvo eri rotujen, eri sukupuolten kesken. Suursota kiihdyttää ponnistuksia: hekin luovat parempaa maailmaa kuten suuri johtaja Stalin, puna-armeija, sissit ja partisaanit kaikkialla.

Marthan seuraava aviomies löytyy aatetovereiden joukosta: kouliintuneesta puolueteoreetikosta ja toverista, saksalaispakolaisesta Anton Hessestä tulee vähitellen myös elämäntoveri. Mutta uusi parempi aika ei ole sarastaakseen. Martha on liian ihanteellinen ja liian todellisuudentajuinen, hän ei voi olla näkemättä yhä syveneviä halkeamia sekä avioliitossaan että ryhmän toiminnassa.
Doris Lessing luo jälleen luonnekuvaa ja ajankuvaa, josta John Wain on sanonut The Observerissa: ”Käsittääkseni jokaiselle, joka yleensä tuntee aikamme kirjallisuutta, on käynyt ilmeiseksi Doris Lessingin työn tärkeys – sen todistusvoima, vakavuus ja suurenmoinen rehellisyys.”

Kustantaja: Seven
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789511228196
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.