Kovan päivän ilta
Ei saatavilla

Kovan päivän ilta

Nyman, Jake

Kovan päivän ilta kutsuu nostalgiselle matkalle aikakauteen, jolloin populaarimusiikin historiaa kirjoitettiin ennen kaikkea vinyylisinglelle. Siis sille mustalle kiekolle, joka pyöri niin jukebokseissa, radiolähetyksissä kuin kotiin hankituissa levysoittimissakin.

Vinyylisinglen nousukausi alkoi 1950-luvun puolivälissä, kun rock and rollin ilosanoma alkoi levitä Yhdysvalloista Eurooppaan ja Elvis Presley, Chuck Berry ynnä monet muut amerikkalaisrokkarit sekoittivat perusteellisesti äänilevyteollisuuden kuvioita. Imperiumin vastaiskuna siivot teinipoplaulajat ja twistvillitys ravistelivat koko läntistä maailmaa, kunnes Hampurin menomestoissa kovan koulutuksen saaneet brittibändit - The Beatles etunenässä - saivat aikaiseksi rock and rollin kunnianpalautuksen.

Rokkisinkkujen pyörimisen jatkuvuuden takasivat bändien ohella monet intomieliset levy-yhtiöiden johtajat, tuottajat ja managerit. Yllättäen myös vanhan liiton tähdet kuten Frank Sinatra ja Louis Armstrong napsivat listaykkösiä.

Levyesittelyt sekä laulajien, yhtyeiden ja erilaisten taustavaikuttajien tarinat vievät aikaan, jolloin monet populaarimusiikin ikimuistoisimmista levytyksistä syntyivät, vaikka niiden tekijät tuskin aavistivat tekevänsä historiaa. Monista tässä kirjassa kerrotuista tapahtumista on tähän mennessä kirjoitettu Suomessa hyvin niukalti, jos laisinkaan.

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu:
ean: 9789512076055
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 78993

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.