Ilomantsin ritaripartio
Ei saatavilla

Ilomantsin ritaripartio

Sirén, Esa

Ilomantsin mottitaistelut kesällä 1944 merkitsivät sodan viimeistä ratkaisuhetkeä. Marski määräsi kenraalimajuri Raappanan vastaamaan suomalaisten joukoista, ja linjojen taakse lähetettiin useita päämajan kaukopartioita. Niiden tehtävänä oli tiedustelu ja tuhoaminen.

Luutnantti Kalle Nykäsen partio komennetaan Vegarusjärven pohjoispuolelle. Nuoresta iästään huolimatta Nykänen on yli sadan partioreissun karaisema, kokenut ja menestynyt sissijohtaja, alansa ehdotonta huippua. Hänen miehensä ovat samaa maata.

Aluksi epäonni tuntuu vainoavan partiota, joka saa vieläpä vihollisen kannoilleen. Mutta mikään ei estä tehtävän suorittamista. Elokuun öinä Nykäsen porukka tuhoaa siltoja, kalustoa ja ammuksia, venäläisten kaatamisesta puhumattakaan.

Tulokset vaativat myös uhrauksia. Lopulta, kahtia jakautuneen partion päästyä taas vaivoin yhteen, sissit aloittavat pitkän ja vaikean kotimatkan.

Esa Sirénin sotaromaanit ovat saaneet kiitosta realistisuudestaan ja siekailemattomasta toiminnastaan. Ilomantsin ritaripartio kertoo tosipohjaisen tarinan rohkeista miehistä, joiden varaan oli uskottu paljon. 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512079919
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.