Kirjeitä Iijoelle: Kalle Päätalon elämän naiset

Timonen, Karoliina

Kalle Päätaloa on pidetty yleisesti miesten kirjailijana ja hänen Iijoki-sarjaansa miehisenä metsätyösaagana. Kirjasarja on kuitenkin täynnä uskomattomia naishahmoja ja Päätalolla on aina ollut paljon naislukijoita.

Päätalo-fani Karoliina Timonen kirjoittaa teoksessaan kirjeitä sarjan naishahmoille Taivalkoskelle: Kallen läheisimmille perheenjäsenille ja nuoruuden heiloille, Amerikassa ja Norjassa seikkailleille itsenäisille naisille, jäsenkorjaajille ja kansanparantajille sekä saksalaissotilaiden vuoksi miehensä hylänneille naisille.
Timonen pohtii naisen elämää kadonneessa maaseutu-Suomessa sekä Päätaloa ja tämän suhdetta naisiin. Hän nostaa usein sivuutetut Iijoen naiset reilusti esiin. Mitä annettavaa heillä on nykylukijalle?

Kirjeitä Iijoelle sopii Päätalon tuotannon tunteville - mutta se voi olla myös lukijan "ensimmäinen päätalo" ja kurkistusikkuna mainettaan monipuolisempaan Iijoki-sarjaan.

 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512413201
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.