Pronssitähti

Havaste, Paula

Saarenmaalainen talonpoika Villem rakastaa luontorunojen kirjoittamista. Kun vaimo Vilja ehdottaa, että mies lisäisi aurinkoa kuvaavan runon nimeen yhden sanan, asiat alkavat tapahtua nopeasti: Villem voittaa runokilpailun, ja hänet kutsutaan Tallinnan kulttuurikeskukseen hakemaan kunniakirjaa ja pronssitähteä. Vilja varustaa miehensä matkaan ja pyytää tältä ainoastaan yhtä asiaa: tuliaisiksi pitäisi löytää porsas. Tehtävä ei vaikuta vaikealta, mutta moni asia voi kuitenkin mennä juhlapäivällisen viinahöyryissä vikaan.

Pronssitähti vie lukijansa neuvostoajan Viroon, vehreälle Saarenmaalle ja Tallinnan votkanhuuruisiin pöytiin. Eestissä eletään vuonna 1949 veitsen terällä, toveri Stalinin silmien alla. Vilja ja Villem löytävät onnen hetkiä ympäriltään silloinkin, kun arki neuvostovallan puristuksessa on karua. Paula Havasteen taitavassa kerronnassa pilkahtelee lämmin huumori.

Viljan ja Villemin tarina jatkuu uutuusromaanissa Vierashuoneet.

 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789512415533
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter2
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.