Kohonnut riski

Lykke, Nina

Vitamiinia väsyneille sieluille 



Yleislääkäri Elin on muuttanut asumaan vastaanotolleen, jonne potilaat marssivat vaivoineen ja valituksineen. Hän joutuu piilottelemaan yövartijalta, ja ainoa seuralainen on ivallinen muoviluuranko, mutta Elin ei voi mennä kotiinkaan. 



Pariskunnan yhteisessä kodissa kihisee Aksel Elinin uskottomuutta kiroten. Tai ehkä mies on hypännyt sänkyyn hiljattain eronneen naapurin kanssa. Sitä Elin ei kuitenkaan voi tietää, sillä puhelimeen vastaaminen tuntuu paljon epämiellyttävämmältä kuin mikään potilaiden tarvitsemista toimenpiteistä. 



Norjalainen Nina Lykke hurmasi kriitikot ja lukijat jo edellisellä romaanillaan Ei, ei ja vielä kerran ei. Skalpellinterävä ja mustaa huumoria tihkuva Kohonnut riski kehittelee samoja teemoja. Se kertoo keski-iän kriisistä ja uskottomuudesta, mutta myös keskiluokkaista potilasvirtaa kaihertavista kuvitelluista ja todellisista vaivoista. Myyntihitiksi noussut teos sai Norjan arvostetuimman palkinnon Bragen, ja myös ruotsalaismedia nimesi romaanin yhdeksi vuoden parhaista kirjoista. 



”Lääkäreiden pitäisi kirjoittaa resepti Nina Lykken romaaniin.” - Dagens Næringsliv 



”Kukaan ei kuvaa valkoisen keskiluokan sietämätöntä keveyttä paremmin kuin Nina Lykke.” - VG 



”Röntgenintarkka ja herkkä diagnoosi tästä ajasta.” - Adresseavisen 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512418930
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.