Hämmästys

Powers, Richard

Miten osaamme kertoa lapsillemme totuuden tästä kauniista, tuhon partaalla olevasta planeetastamme?

Yhdeksänvuotias Robin on herkkä ja älykäs lapsi, joka uppoutuu yksityiskohtaisiin, uhanalaisia eläimiä esittäviin maalauksiinsa. Hän on onnellisimmillaan luonnossa eikä käsitä, miksi ihmiset eivät toimi, vaikka planeettamme on hälytystilassa.

Robinin yksinhuoltajaisä Theo etsii työssään astrobiologina elämän edellytyksiä kosmoksestamme. Helpottaakseen poikansa raivokohtauksia hän turvautuu psyykelääkkeiden sijasta tuttuun tiedemieheen. Kokeellisen menetelmän avulla Robinin on mahdollista harjoittaa omien tunteidensa säätelyä seuraamalla edesmenneen äitinsä dokumentoituja aivotoimintoja.

Tarinaa kehystää toivottoman polarisoitunut yhteiskunta: maata hallitsee piittaamaton ja tieteenvastainen hallitus. Powersin perimmäinen huoli uhanalaisia elämänmuotoja kohtaan kattaa myös ihmislajin, joka tapaa kääntää katseen toisaalle vaikka heidän tekonsa vaaralliset seuraukset ovat selkeästi nähtävillä.

"Kuinka me kadotimme vaistomme elää tällä planeetalta? Miten vieraannuimme niin kauas kaikesta muusta elävästä? Miten vakuutuimme siitä, että olemme ainoa kiinnostuksen arvoinen asia ja ainoa laji, joka ansaitsee pyhyyden tunteen?" - Richard Powers

"Mestari voimiensa huipulla" -The Harvard Review

"Uusi oodi luonnolle heti Pulizer-palkinnon voittaneen Ikipuiden jälkeen...unohtumattoman intiimi tarina surun yksityiseen universumiin jumiutuneesta perheestä." - The Washington Post

 

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512427703
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.