Makiokan sisarukset
Ei saatavilla

Makiokan sisarukset

Tanizaki, Junichiro

Makiokan sisaruksien esikuvina olivat Tanizakin oma vaimo ja hänen kolme kälyään. Itsensä kirjailija on kuvannut romaanin keskeisimpään miesosaan, joka kuitenkin on vain sivurooli. Kyseessä ei kuitenkaan ole avainromaani vaan tarkka tyylikuva, elävistä malleista luonnosteltu mutta omaa elämäänsä elävä taideteos. Tanizaki halusi tallettaa Osakan seudun katoavan kulttuuriperinnön kuvaamalla Makiokan sisarusten elämää murroksen vuosina 1936-41; kertomuksen alkaessa Japani ryhtyy itäisen Aasian valloitukseen ja sen päättyessä ollaan jo Tyynenmeren sodan kynnyksellä.

Levottomuuksien ravistellessa koko maailmaa Makiokan sisaruksen yrittävät saada toiseksi nuorimman siskon hyvin naimisiin ja estää nuorimmaista joutumasta huonoihin. Jokakeväisestä kirsikankukkien ihailusta ei luovuta, vaikka retkelle on poikkeustilan tähden sonnustauduttava vaatimattomammin. Syksyn kuutamo herkistää koko perheen - palvelustyttöä myöten - laatimaan runoja, ja yhdeksi ikimuistoiseksi päiväksi olohuone muuttuu näyttämöksi, jolla kuopussisko tanssii samisenin säestyksellä taitavasti kuin geisha. Silti eletään 1900-lukua: sähköjunat, suodatinsavukkeet, taksi, radiokonsertit, permanentit, elokuvissa käynti, saksalainen valkoviini, kinofilmikamerat ja B-vitamiiniruiskeet kuuluvat jokapäiväiseen elämään.

Tanizaki on itse tunnustautunut feministiksi ja naisten palvojaksi. Makiokan sisarukset tutustuttaa meidät kirjailijaan, joka palvoo koko kulttuurinsa naisellisia piirteitä samaan aikaan kun tuon kulttuurin maskuliinisuus esittäytyy maailmalle surkean lopun saavana sapelinkalisteluna.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513061692
Ilmestymisvuosi: 1991
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.