Kynmies
20,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Kynämies

Doctorow, E. L.

”Doctorow kuuluu ’vaikeiden’ amerikkalaistenromaanikirjailijoiden sukupolveen, mutta osoittautuu heistä kaikkein luettavimmaksi…hänen tekstiään seuraa kuin kilpa-ajoja silloinkin kun sitä ei aiheen perusteella uskoisi. Kynämies lähetti minut kauppakierrokselle ostamaan kaikki muut hänen kirjansa.” - John Gill, Time Out

Kynämiestä pitävät monet kriitikot Doctorowin hienoimpana teoksena. Se on hauska mutta samalla myös vaativa, rakenteeltaan ja toteutukseltaan taidokas.

Kirjan alkupuoli koostuu kuudesta suppeasta, tiiviistä kertomuksesta. Toiset niistä ovat realistisia, toiset unenomaisia, jotkut sijoittuvat nykyaikaan, toiset menneisyyteen; ainoa asia joka niitä tuntuu yhdistävän on tietty salamyhkäisyys, vihjailevuus. ”Perheen kynämies” kertoo teini-ikäisestä Jonathanista, joka kirjoittaa kuolleen isänsä nimissä kirjeitä isoäidilleen. ”Vesilaitos kuvaa vesisäiliöön hukkuneen pojan nostamista. ”Metsästäjä” kertoo pikkukaupungin opettajattaresta, ”Vieraan maan lähetystö” perheen hylkäämästä Morganista, joka viettää aikaansa seuraamalla muiden elämää.

Mutta nämä kaikki tarinat yhdistää ja niille antaa uuden merkityksen kirjan jälkipuolisko, pienoisromaani ”Runoilijoiden elämäkertoja”. Siinä tapaamme uudestaan ensimmäisen kertomuksen ”kynämiehen”, Jonathanin; nyt hän on kypsässä keski-iässä, asuu perheestään erossa New Yorkissa, tapaa ystäviään, selostaa heidän avioliittojaan ja lemmensuhteitaan (ja omiaankin), tarkkailee ympäristöään ja pohtii ikääntymisen ongelmia. Ja hänen muistoissaan, mietteissään ja kokemuksissaan sukeltavat vaivihkaa esiin kirjan muiden kertomusten aiheet. Lukija ymmärtää, että Jonathan onkin kaikkien muiden tarinoiden kirjoittaja, ja saa samalla tilaisuuden oivaltaa, miten kirjailijan mieli toimii, miten todellisuus muuttuu tarinaksi.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513063504
Ilmestymisvuosi: 1989
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä4
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.