Miramar
Ei saatavilla

Miramar

Mahfouz, Naguib

Mahfouzilta ensimmäisenä suomennettu teos, Miramar, ilmestyi arabiaksi 1967 ja aloitti kirjailijan tuotannossa kolmannen kauden, jossa hän loi synteesin aiempien kausien pääsuuntauksista, historiallis-yhteiskunnallisesta realismista ja runollisesta symbolismista. Miramar on täysihoitola Aleksandriassa, jo parhaat päivänsä nähnyt, jota pitää vanha kreikkalaisnainen Marjaana. Sinne majoittuu talveksi viisi eri yhteiskuntaluokkia ja poliittisia näkemyksiä edustavaa miestä: yli 80-vuotias entinen vallankumousjournalisti, joka nykyään siteerailee Koraania, omaisuutensa menettänyt kapitalisti sekä kolme nuorta miestä, puhdas radikaaliopportunisti, aatteeton pikkurikas sekä intellektuelli jonka ongelma on petturuus. Kukin heistä kertoo täysihoitolan tapahtumista oman versionsa paljastaen samalla oman taustansa ja ajattelutapansa.

Tapahtumat panee käyntiin kaunis ja eteenpäinpyrkivä maalaistyttö Zuhra, joka tulee työhön täysihoitolaan. Jokainen mies elättelee toiveita hänen suhteensa, ja hän saa aikaan tunteenpurkauksia, riitoja, jopa tappeluita. Tarina huipentuu yllättävään, hämmentävään murhenäytelmään.

Teoksessaan Mahfouz piirtää muutamalla koruttomalla vedolla havainnollisen ja samalla symbolistisen yleispätevän kuvan Nasserin ajan Egyptistä. Kuvan hahmottamisessa auttavat John Fowlesin valaiseva johdanto ja loppuun liitetyt selitysviitteet.

”Miramar tarjoaa meille harvinaisen etuoikeiden: se johdattaa meidät sisälle kansanluonteeseen tavalla johon ei edes tuhat lehtiartikkelia tai televisiodokumenttia pysty. Jos tämä kirja ei voikaan hälventää kaikkia harhaluulojamme ja tietämättömyyttämme Egyptistä, niin se on ainakin merkittävä askel siihen suuntaa. Toivon vilpittömästi, että lukija pääsee osalliseksi siitä nautinnosta ja mielenkiinnosta, jota tämä hyvin paljastava ja hyvin inhimillinen romaani on minulle suonut.” John Fowles

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513090586
Ilmestymisvuosi: 1989
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.