Palatsikatu
Ei saatavilla

Palatsikatu

Mahfouz, Naguib

Egyptiläisen Nobel-mestarin mahtava pääteos, Kairo-trilogia, on elämää ja tunteita kuohuva panoraama kolmen sukupolven vaiheista Egyptin historian murrosaikana.

Kairo-trilogiassaan Mahfouz kuvaa Egyptin historiaa vuosisadan vaihteesta vuoteen 1952, jolloin monarkia vaihtui Nasserin valtaan, nähtynä yhden perheen kolmen sukupolven kokemuksien läpi. Ensimmäisen osan, Palatsikadun, tapahtumat sijoittuvat brittimiehityksen aikaan, 1910-luvun lopulle.

Aluksi laveasti kuvaillen mutta vähitellen yhä dramaattisemmin ja vauhdikkaammin Mahfouz kertoo kauppias Sayyid Ahmadin perheen elämästä, sen ankaran islamilaisista tavoista ja ajattelusta. Sayyid on arvotettu liikemies ja suosittu seuramies, mutta kotona hän on pelätty tyranni, jolle perhe ei uskalla sanoa poikkipuolista sanaa. Vaimo ja kaksi tytärtä eivät saa astua jalallaankaan kodin ulkopuolelle, kun taas perheenpää viettää kaiket yöt iloisessa seurassa, tanssijattaria halaillen ja viiniä siemaillen. Mutta vähitellen hänen auktoriteettiinsa ilmaantuu säröjä, sillä lasten naittaminen tuottaa monenlaisia huolia ja epämiellyttäviä yllätyksiä, pojat ja jopa vaimokin uhmaavat hänen valtaansa, ja itsenäisyystaistelun melskeissä seuraa väistämätön perhetragedia.

Kuten edellisissäkin teoksissa, Mahfouzin verevä, kansanomainen kerronta tempaa mukaansa Kairon elämää kuohuville kujille, keskelle perheenjäsenten hellää rakkautta ja loukattuja tunteita.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513090593
Ilmestymisvuosi: 1992
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.