Matala maa
10,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Matala maa

Müller, Herta

Herta Müllerin ensimmäinen proosateos Matala maa on realistinen laatukuva hänen romanian-saksalaisen kotikylänsä elämänmenosta. Teokseen sisältyy laaja niminovelli sekä 14 lyhyempää kertomusta.

Nimikertomus kuvaa tytön kasvua varhaislapsuudesta murrosikään hänen omasta näkökulmastaan. Häntä ympäröivä maailma on varsin ankea: toimeentulo on vaikeaa, leipä tiukassa ja elämää kahlehtivat perisaksalaiset hyveet, kuten ahkeruus, kunnollisuus ja siisteys, jotka puolestaan kätkevät alleen vihamielisyyttä, suvaitsemattomuutta ja onnettomuutta. Perhe-elämä on kovaa ja kalseaa. Isä juopottelee ja pettää vaimoaan, äiti puolestaan purkaa katkeruutensa äärimmäiseen ankaruuteen lasta kohtaan.

Tämän kaiken Herta Müller kuvaa tosi runoilijan tavoin aidosti ja vahvasti lapsen maailmaan eläytyen. Todellisuus rakentuu konkreettisista, aistimusvoimaisista havainnoista, jotka lukija tunnistaa lapsen näkökulmasta, läheltä maata tehdyiksi. Mutta kokonaisuus joka niistä muodostuu ei suinkaan ole lapsenomaisen hellyttävä, vaan unenomaisen absurdi, painajaismaisen ahdistava, niin että välillä on pakko panna kirja syrjään ja vetää henkeä, kuten tanskalaiskriitikko Niels Barfoed toteaa.

Useimmat muut kirjan novellit liittyvät samaan aihepiiriin kuin Matala maa ja täydentävät sitä erilaisista mielenkiintoisista näkökulmista. Ennen kaikkea on mainittava Kyläkronikka, joka sosialistisen byrokratian slangia herkullisesti parodioiden selostaa muka objektiivisesti ja asiallisesti kylän hallintoa, elinkeinoja, kouluoloja, ynnä muuta.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513090746
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.