Varkaus
Ei saatavilla

Varkaus

Bellow, Saul

Varkauden päähenkilö on Clara Velde, menestynyt newyorkilainen liikenainen, ”muotiartikkelien tsaaritar”, jossa on kuitenkin tallella aimo annos Keski-lännen rehtiä maalaistyttöä. Hän elää neljännessä avioliitossaan tyhjäntoimittaja-aviomiehen ja kolmen pikku tyttären kanssa loistohuoneistossa Park Avenuella ja purkaa ylitsekuohuvat tunteensa uskotulleen Laura Wongille: ”…minä pyöritän ypöyksin huushollia, kuoletuksia, huoltoa, kotiapulaisia, au pair-tyttöjä Ranskasta tai Skandinaviasta, tuorein on itävaltalainen… Wilder vain lukee lukemistaan P. D. Jamesia tai ties ketä, kunnes olen valmis sieppaamaan kirjan ja nakkaamaan sen kadulle.”

Claran elämän mies on kuitenkin Ithiel ”Teddy” Regeler, presidentin ulkopoliittinen neuvonantaja, joka on omalla tahollaan ollut kolmesti aviossa ja kahden lapsen isä, mutta pitää jatkuvasti yhteyttä Claraan. Heidän suhteensa symbolina on kallisarvoinen smaragdisormus, joka vahvisti heidän kihlauksensa kauan sitten ja oli silloin saattaa Teddyn vararikkoon. Sormus on jo aiemmin kadonnut ja löytynyt, mutta kun se nyt katoaa, Clara tietää varmasti että se on varastettu – ja hän tietää myös, kuka on syyllinen. Hän panee liikkeelle kaiken kekseliäisyytensä, päättäväisyytensä ja diplomaattisuutensa saadakseen sormuksen takaisin. Loppuratkaisu on sekä onnellinen että yllättävä – Clara löytää sellaista mitä ei osannut etsiäkään.

Saul Bellow on kertonut vauhdikkaan ja viihdyttävän tarinan, jossa hänen psykologinen oivalluksensa ja älykäs huumorinsa pääsevät täysin mitoin oikeuksiinsa.

 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513092290
Ilmestymisvuosi: 1991
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.