Gangsterin oppipoika
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Gangsterin oppipoika

Doctorow, E. L.

Taidokas ja uskomaton tarina 1930-luvun New Yorkista, legendaarisen Dutch Schultzin gangsteriliigan uhosta ja tuhosta – nähtynä hänen suojattinsa ja maskottinsa, 15-vuotiaan Billyn silmin.

Doctorow sanoo Gangsterin oppipojan saneen alkunsa erikoisesta mielikuvasta, joka ei jättänyt häntä rauhaan: hän näki silmissään smokkiasuisia miehiä hinaajassa. Tällaisesta kohtauksesta kirja myös lähtee liikkeelle. Gangsteripomo Dutch Schultz ja hänen lähimmät miehensä ovat lähtenee hinaajalla New Yorkin satamavesille toimeenpanemaan oman käden oikeutta: teloittamaan epäsuosioon joutunutta palkkamurhaajaa Bo Weinbergiä. Teloitus hoidetaan aitoon gangsterityyliin: Weinberg lempataan mereen jalat sementtimöykkyyn valettuina mutta muuten täysissä smokkivarusteissa kuten toisetkin läsnäolijat.

15-vuotias oppipoika Billy saa seurata omin silmin tätä toimitusta samoin kuin sen seuraustakin: Weinbergin heilan Drewsin siirtymistä Schultzin omaisuudeksi. Sen jälkeen kun Billy, isätön Bronxin kasvatti, oli herännyt Schultzin huomion jonglöörintaidollaan ja ryhtynyt toimittelemaan liigalle asioita, hän ehti nähdä paljon muutakin: mm. pari muuta miestappoa, kolmen päivän orgiat bordellissa sekä sen, miten kokonainen pikkukaupunki korruptoitiin, jotta Schultz saisi myötämielisen valamiehistön veronkavallusoikeudenkäyntiinsä.

Huolimatta oikeudenkännin suotuisasta päätöksestä liigan alamäki kiihtyy viranomaisten ja kilpailijoiden ahdistellessa. Melkein kaikki sen jäsenet saavat surmansa tulitaistelussa, mutta Billy pelastuu ja hänen osaltaan tarinan loppu on melkein sadunomaisen onnellinen – tämän huiman, suorastaan uskomattoman tarinan, jonka Doctorow kertoo tunnetulla taidollaan hillityn tyylikkäästi, gangsterikuvausten herkullisimpia kliseitä viljellen, ironian ryytiä joukkoon ripotellen.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513092368
Ilmestymisvuosi: 1990
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.