Suojelus
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Suojelus

Phillips, Jayne Anne

Runollinen kuvaus nuorten tyttöjen viattomuuden menetyksestä, äkillisestä siirtymisestä kohti aikuisuutta. Vaikuttava muunnelma tutusta teemasta, väkivallan leimahtamisesta keskellä arkipäivää.

On helteinen heinäkuu vuonna 1963 Shelterin piirikunnassa Länsi-Virginiassa. Amerikan vallankumouksen tyttäret –järjestö pitää tytöille partioleiriä rouva Thompson-Warnerin tiukassa komennossa. Ohjelmassa on lipunnostoa ja iltanuotiota, uintia ja patikkaretkiä, mutta myös luentoja kommunismin vaaroista ja isänmaan mahtavuudesta. Leirillä on mukana sisarukset Lenny ja Alma Swenson ja heidän telttatovereinaan parhaat ystävät Cap Briarley ja Delia Campbell. Mutta tyttöjä yhdistää muukin kuin ystävyys – surulliset perhesalaisuudet joista he eivät pysty puhumaan toisilleenkaan.

Leriläisten jaloissa pyörii pieni Buddy, keittäjä Hilda Carmodyn poika. Buddy joutuu kokemaan armottoman todellisuuden, kun Hildan mies Carmody palaa vankilasta ja ottaa hänet leikkikalukseen. Mutta paikalla on myös koston enkeli Carmodyn entinen sellitoveri Pastori.

Vääjäämättä, kaiken menneisyyden kätkössä olevan painosta, tapahtumat etenevät kohti julmaa päätöstään. Tytöt ja Buddy joutuvat kohtaamaan pimeyden ja pahuuden johon he eivät ole voineet valmistautua, ja selviytymään siitä omin voimin, omat säälimättömät ratkaisunsa tehden, viattomuutensa menettäen.

Taidokkaasi, väkevin kuvin, Phillips punoo yhteen teoksensa ainekset: miljöön, leirin tapahtumineen ja villin vehreän luonnon; lasten eläytyneesti tavoitetut ajatukset, vaikutelmat, muistot kotoa; heitä ympäröivän selittämättömän pahuuden uhkan.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513096724
Ilmestymisvuosi: 1995
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.