Vesimies
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Vesimies

Irving, John

Fred ”Juksu” Tumperin elämäntaival on yhtä syöksylaskua: vaimo on mustasukkainen, tyttöystävä haluaa lapsen, akateeminen ura kangertelee eikä isä auta rahahuolissa. Ja päälle päätteeksi häntä piinaa ikävä vaiva, joka vaikuttaa merkittävästi hänen intiimeihin suhteisiinsa.

John Irvingin nuoruudenteos on hullunhauska ja nokkela tarina kaverista, joka on vähällä eksyä oman elämänsä sokkeloihin.

Vesimiehen päähenkilöllä Fred Trumperilla, ystävien kesken Juksulla, on kiusanaan ahdas ja kiemurainen virtsaputki. Ahtaat paikat tulehtuvat ja hoitokeinoksi valitaan vesihoito. ”Paljon vettä ennen yhdyntää ja pissille sen jälkeen!”
Fredin elämä on yhtä kiemuraista kuin hänen intiimit putkensa. Hän ei ole mikään suoraviivainen toimen mies, vaan pikemminkin taipuvainen alistumaan kohtalon metkuihin. Ne tuovat hänen puolisokseen uljaan germaanissyntyisen syöksylaskijattaren, mutta avioliitosta ja iloisesta perhetapahtumasta on seurauksena välirikko isän kanssa ja jatkuvat rahahuolet. Hän yrittää elättää perhettään myymällä rintamerkkejä jalkapallo-otteluissa, toimimalla äänittäjänä dokumenttifilmeissä ja vippaamalla ystäviltään. Mutta kun asiat menevät peruuttamattomasti solmuun, Juksu lähtee Wieniin etsimään kadonnutta ystäväänsä ja selvittelemään pasmojaan. Sillä aikaa hänen elämänsä kuviot muuttuvat kotimaassa täydellisesti; takaisin palattuaan Fred päätyy elämään Tulpen-nimisen tytön kanssa keskellä akvaariota ja esittämään pääosaa hänestä itsestään kertovassa elokuvassa.

Kuva Juksu Trumperin elämästä rakentuu taidokkaasti useita vuorottelevista tasoista. Mukana on hänen sairauskertomuksensa, hänen kummankin naissuhteensa tarina, kirjeenvaihto velkojien kanssa ja elokuvasynopsiksia. Ja tämän kaiken lomassa kulkee Aktheltin ja Gunnelin tarina muinaisnorjalaisesta runoelmasta, jonka käännöksestä on määrä tulla Juksun suuri akateeminen opinnäyte.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513097202
Ilmestymisvuosi: 1992
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.