Dublinilaisia
Ei saatavilla

Dublinilaisia

Joyce, James

James Joycen nuoruuden novellit ovat keinonsa hallitsevan mestarin työtä. Niissä kuvataan tavallisten dublinilaisten elämän tapahtumia terävän realistisesti. Lukuisten henkilöhahmojen joukossa vilahtaa samoja ihmisiä kuin Joycen myöhemmässä suurromaanissa Odysseus.

Novellien oivaltavin yksityiskohdin kuvattuja henkilöitä ovat lapsi joka joutuu kosketuksiin käsittämättömän ja pelottavan aikuisten maailman kanssa, rakkaudesta haaveksiva tyttö, tytärtään naittava laskelmoiva äiti, pieneen lapseen elämänpettymystään purkava kirjuri sekä rappiolla oleva kaupparatsu, joka juovuspäissään puraisee palan kielestään ja jonka ystävät päättävät johdattaa parannuksen tielle. Kokoelman viidestätoista novellista merkittävin ja kuuluisin on viimeinen Kuolleet, jossa naisen mieleen nousee kipeä muisto kuolleesta nuoruudenaikaisesta ihailijasta.

Novelleissa vallitsee 1900-luvun alun Dublinin omalaatuinen katolisuuden ja itsepäisen itsenäisyyspolitikoinnin ilmapiiri. Ne välittävät eloisia kuvia kaupunkilaisista; heidän vuolaista keskusteluistaan olutlasin ääressä, vaeltelusta kaduilla sateessa ja sumussa.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513098933
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.