Kellosammakon huuto
15,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Kellosammakon huuto

Grass, Günter

Kielellisesti nerokas, herkullisen satiirinen kertomus kahden ikäihmisen hilpeänhailakasta rakkaudesta ja heidän kauniista ideastaan, joka kääntyy irvikuvakseen nyky-Euroopan poliittisten virtausten ja markkinavoimien myllerryksessä.

Grass on lukuisissa puheissa ja kirjoituksissa polemisoinut viimeaikaista poliittista kehitystä, ennen kaikkea Saksojen yhdistymistä ja siihen liittyviä ilmiöitä vastaan. Nyt hän verhoaa nämä epäilyksensä ja mielipiteensä kaunokirjallisuuden kaapuun, punoo niistä kielellisesti nerokkaan, herkullisenpiikikkään vertauskuvallisen kertomuksen.

Romaanin päähenkilöt Alexander ja Alexandra, hautakivikirjoituksiin erikoistunut saksalainen taidehistorioitsija ja puolalainen kirkkotaiteen entistäjä jonka erikoisalaa on kultaus, molemmat leski-ihmisiä, tapaavat Berliinin muurin kaatumisen vuonna Gdanskissa eli entisessä Danzigissa. Käydessään Alexandran vanhempien haudalla he saavat kauniin idean: eikö olisi inhimillisesti jaloa ja myös Saksan ja Puolan lopullista sovintoa edistävää, jos ne saksalaiset, jotka aikoinaan joutuivat muuttamaan pois Danzigin tienoilta, saisivat mahdollisuuden tulla haudatuksi synnyinseutunsa multiin?

Ideasta tulee totta ja Alexanderista ja Alexandrasta rakastavaisia. Kohta perustetaan Saksalais-puolalainen hautausyhdistys ja ensimmäinen ”sovintohautausmaa” aloitta toimintansa. Mutta se on vasta alkua…

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513100315
Ilmestymisvuosi: 1993
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä3
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.