Jazz
25,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Jazz

Morrison, Toni

Romaani suoraan mustan Amerikan sydämestä – kirja joka on saanut koko Yhdysvallat - ja nyt koko maailman - haltioihinsa.

On 1920-luku, jazzin aika, New Yorkin Harlemissa. Joe Trace, viisikymppinen kosmetiikan ovelta ovelle-myyjä, on elänyt kiihkeän rakkaustarinan 18-vuotiaan Dorcasin kanssa ja ampunut hänet mustasukkaisuuden puuskassa. Joen vaimo Violet, kotikampaaja joka on alkanut kaivata lasta nyt kun se on jo liian myöhäistä, ryntää hautajaisissa viiltelemään vainajan kasvoja. Sen jälkeen hänet tunnetaan naapurustossa nimellä Violent.

Siinä on kirjan tarina, kaikessa lyhykäisyydessään. Mutta siinä ei toki ole koko romaani. Jazzia ei kirjassa mainita, mutta koko ajan taustalla soi tuo syntinen, aistillinen musiikki, joka tuntuu koko ruumissa ja vie ajatuksetkin mukanaan. Sen tahtiin, kuin improvisoiden, kertoo salaperäinen ääni Joen, Violetin ja Dorcasin tarinan, joka tempaa lukijan menneisyyteen ja taas takaisin, vie hänet Virginian puuvillapelloille, mistä Joe ja Violet nuorina lähtivät Kaupunkiin tanssien koko junamatkan ajan, ja kuvaa heidän vanhempiensa ankeata elämää, jossa näkyi vielä orjuuden poltinmerkki. Tuo ääni kutoo yhteen historian, legendat ja muistot ja tavoittaa sen sanoinkuvaamattoman tunnelman, joka mielessämme liittyy mustien elämään kaupungissa ja tuohon musiikkiin, joka tuntuu nousevan suoraan heidän sielustaan.

Vuonna 2019 kuollut Toni Morrison oli Yhdysvaltain tärkeimpiä kirjailijoita. Morrisonille myönnettiin kymmeniä palkintoja, muun muassa Pulitzer-palkinto romaanista Minun kansani, minun rakkaani. Hän oli myös ensimmäinen musta nainen ja ensimmäinen musta amerikkalainen, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513101046
Ilmestymisvuosi: 1993
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.