Sula
Ei saatavilla

Sula

Morrison, Toni

Nobel-kirjailijan varhaisteos, väkevä, satuttava kuvaus kahdesta tytöstä, jotka kasvavat yhdessä, joille on yhteistä ihan kaikki, ja julmasta todellisuudesta joka vie heidät erilleen, tekee heistä toisilleen käsittämättömiä.

Toni Morrisonin 1974 ilmestynyt toinen romaani kertoo kahden naisen ystävyydestä ja erosta. Sula ja nel ovat molemmat mustia, köyhiä ja nokkelia. He asuvat samassa ohiolaisessa pikkukaupungissa ja tutustuvat ollessaan molemmat kahdentoista, hankaluunlaihoja ja prinsseistä uneksivia. Tyttöinä heille on kaikki yhteistä: aistimukset ja mielipiteet, haaveet ja salaisuudet, jopa rikos. Mutta sitten Sula lähtee pois kaupungista, pois Pohjasta, mustien asuinalueelta kukkulan laelta. Kymmenen vuoden ajan Sula kiertää Amerikan kaupunkeja; sitten hän palaa ystävänsä luo.

Mutta Nel on jo naimisissa ja kolmen lapsen äiti, vakiintunut, alistunut, mukautunut. Hän ei enää ymmärrä Sulaa, joka ei pysty mukautumaan, joka haluaa tuntea kipua ja tuottaa sitä muille. Muut eivät ymmärrä Sulaa senkään vertaa; he muistavat aina, että hänhän se toimitti jalkapuolen isoäitinsä vanhainkotiin; että joku lapsi olo hukkunut jokeen kauan sitten; että Sulan palatessa Pohjaan punarinnat olivat siellä todellinen maanvaiva.
Vahvalla, ytimekkäällä, hiotulla kielellään Morrison kuvaa lujaa sidettä näiden kahden elämän välillä ja sitä julmaa, ennakkoluuloista maailmaa, jossa tämä side väkisinkin katkeaa.

Vuonna 2019 kuollut Toni Morrison oli Yhdysvaltain tärkeimpiä kirjailijoita. Morrisonille myönnettiin kymmeniä palkintoja, muun muassa Pulitzer-palkinto romaanista Minun kansani, minun rakkaani. Hän oli myös ensimmäinen musta nainen ja ensimmäinen musta amerikkalainen, joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513103606
Ilmestymisvuosi: 1995
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]d.fi
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.