Illan tullen, yön pimeten

Singer, Isaac Bashevis

Kaksi maailmaa 2: Illan tullen, yön pimeten

Singerin mahtavan 1800-luvun eepoksen loppuosa, suuri sukutarina täynnä kyteviä ja mielikuvituksellisia kohtaloita.

Illan tullen, yön pimeten
on jatkoa romaanille Nousee päivä, laskee päivä, jossa kerrottiin ennen kaikkea Calman Jacobyn vaiheista. Nyt pääosassa on seuraava sukupolvi. Jacobyn tilan ottaa johtaakseen nuori ja yritteliäs Sasha, Calmanin poika avioliitosta kuniin Claran kanssa.

Ezriel, Calmanin lahjakas vävypoika josta on tullut lääkäri, on jatkuvassa ristitulessa uuden ajan aatteiden ja politiikan ja isien uskon välillä. Myös yksityiselämä on raastavaa: vaimo sairastuu vakavasti, rakastajattarella on yhä uusi oikkuja ja vaatimuksia, sisar joutuu kärsimään poliittisen toimintansa tähden, poika saa antisemitismistä kylläkseen ja muuttaa Palestiinaan.

Calmanille ja Claralle tuli ero, kun Clara solmi suhteen Aleksander Zipkinin kanssa. Tämäkään rakkaus ei kestä, vaan Clara lähtee upporikkaan vanhan venäläisen matkaan. Zipkin puolestaan muuttaa Amerikkaan, kuten monet muutkin juutalaiset vuosisadan vaihteen tiedoilla. Lopulta Clara seuraa häntä sinne ja kokee muutaman intohimon päivän New Yorkin talven keskellä. Siellä tapahtuu myös yllättävä kohtaaminen, jonka ansiosta Clara oivaltaa uusia asioita omasta menneisyydestään.

Tämän suurenmoisen romaani teemana ovat ihmisen elinehdot, hänen mahdollisuutensa selviytyä tiettynä aikana tietyssä paikassa. Kuten yksi kirjan henkilöistä sanoo: ”Ei ole lastenleikkiä syntyä ja mennä naimisiin, jatkaa sukua, vanheta ja kuolla.”

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513106683
Ilmestymisvuosi: 1997
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.