Itsenäisyyspäivä

Ford, Richard

Luettu, kiitelty ja Pulitzer-palkittu romaani, jossa tyypillinen amerikkalainen isä etsii elämänsä ja maansa tarkoitusta kansakuntansa pyhimpänä päivänä.

Tämä on kertomus keski-ikäisen amerikkalaisen miehen löytöretkestä kotimaansa todellisuuteen ja samalla omiin ajatuksiinsa ja tuntemuksiinsa, joihin hän on vähällä eksyä. Vuonna 1988 Frank Bascombe, entinen urheilutoimittaja, on päälle neljänkymmenen ja kiinteistönvälittäjä Haddamissa New Jerseyssä. Hän on eronnut ja elää yksin; entinen vaimo on mennyt naimisiin ja muuttanut heidän kahden lapsensa kanssa Connecticutiin. Yleisesti ottaen Frank, jolla on menossa ns. eksistenssivaihe, on varsin tyytyväinen elämäänsä.

Hän odottaa paljon tulevalta heinäkuun 4. päivän viikonlopulta. Ensin hän aikaa tavata tyttöystävänsä Sallyn ja sitten hieman ongelmallisen teini-ikäisen poikansa Paulin jota on tarkoitus piristää urheilumuseoilla ja muulla vastaavalla. Mutta Frankin juhlapäivästä tuleekin aivan muuta kuin hän on odottanut. Äkillinen onnettomuus tekee tyhjäksi kaikki suunnitelmat ja kääntää hänen suhteensa niin poikaan, ex-vaimoon kuin tyttöystäväänkin uusille raiteille.

Vaikka romaanin ulkoiset puitteet ovat niukat – perjantaiaamusta maanantai-iltaan Yhdysvaltain koilliskolkassa – se on todellinen runsaudensarvi; siitä pursuavat Frankin huomiot, ajatukset ja keskustelut tempaavat lukijan keskelle nykypäivän Amerikkaa ja maalaavat siitä värikkään, lämpimän mutta myös pelottavan kuvan.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513106997
Ilmestymisvuosi: 1996
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.