Ainoa oikea
Ei saatavilla

Ainoa oikea

Bellow, Saul

Hellänhaikea tarina ensirakkaudesta joka saa täyttymyksensä neljänkymmenen vuoden kuluttua; purevanhäijy silmäys siihen mikä tätä rakkaustarinaa ympäröi viime vuosikymmenten Amerikassa.

”Puolijalokiven välkähdys, jossa kuvastuvat pienoiskoossa kaikki ne aiheet ja ajatukset jotka ovat elävöittäneet hänen kertomataidettaan viidenkymmenen vuoden ajan…Surumielinen…Koskettava.” –New York Times

Harry Trellman ei kuulu mihinkään, ei chicagolaiseen orpokotiin johon hänen äitinsä hänet toimittaa, ei lukioon (liian välkky) eikä edes kaduille. Ihmissuhteita? Kyllä, niitä on mutta ne ovat niin kuin kaikki muukin hänen elämässään: poikkeuksellisia ja epätavallisia.

Harry on kuitenkin aina ollut tarkka huomioitsija, kuuntelija, tallentaja ja tulkitsija, ja kaikella tällä on käyttöä chicagolaiselle miljardöörille Sigmund Adletskylle, joka palkkaa Harryn ”aitotrustiinsa”. Vanha mies on niin ovela, että hän aavistaa Harryn naamion taa kätkeytyvät salaisuudet ja saattaa hänet yhteen sen ihmisen kanssa, jota Harry on rakastanut sanattomasti neljänkymmenen vuoden ajan.

Amy Wustrin ei puolestaan ole pysytellyt syrjässä tosielämästä ja seksuaalisesta vallankumouksesta odotellessaan Harryn kosintaa. Hän on siirtynyt avioliitosta toiseen, muuttunut rikkaasta rutiköyhäksi, suositusta opiskelijatytöstä tyyneksi perheenemännäksi. Vuosien mittaan sekä hän että Harry ovat saaneet tuntuvan osansa Amyn ensimmäisen miehen Jayn kujeista. Yhä vain Harry näkee Amyssa sen mitä hän sanoo ”ainoaksi oikeakseen”, mutta vasta kun he päätyvät yhdessä hautausmaalle hautaamaan uudelleen Jay Wustrinia, hän rohkenee paljastaa tunteensa.

Ainoa oikea on siis rakkauskertomus mutta myös paljon muuta: yllätyksellinen, moniin suuntiin avautuva ja armottoman selvänäköinen kuvaus nykyhetken Amerikalle tyypillisistä ilmiöistä, taustana Chicago ja lumisateeseen häipyvä Michiganjärvi, joita kukaan ei ole kuvannut Bellowia elävämmin.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513110796
Ilmestymisvuosi: 1998
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.