Damasceno Monteiron katkaistu p
25,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Damasceno Monteiron katkaistu pää

Tabucchi, Antonio

Italialaismestarin uusimmassa romaanissa nuoren lehtimiehen reportaasimatka kasvaa pohdinnaksi ihmisyydestä, oikeuden mahdollisuuksista ja lehtimiehen vastuusta. Tabucchi on sijoittanut tämän hämmentävän älyllisen trillerin rakastamiinsa Portugalin maisemiin.

Vanha romanimies löytää Oporton kaupunginpuistosta päättömän ruumiin. Raaka murhamysteeri käynnistää tutkimukset, joita suuri yleisö seuraa henkeä pidätellen. Keltaisen lehdistön painokoneet käyvät kuumina. Nuori lissabonilaistoimittaja Firmino saa komennuksen paikan päälle. Hän ei haluaisi lähteä: hän opiskelee kirjallisuutta ja haaveilee yliopistourasta. Mutta ei auta: on toimittava sen maailman ehdoilla jossa elää ja kirjoitettava latteita skandaalijuttuja.

Vähä vähältä banaalin veriteon alta paljastuu laaja ja likainen rikosvyyhti, jonka taustalla on joukko poliiseja. Yhdessä vanhan, oikeusfilosofiaan, kirjallisuuteen ja hyvään ruokaan perehtyneen asianajajan kanssa Firmino ottaa tehtäväkseen totuuden paljastamisen. Hän joutuu kuitenkin toteamaan, kuinka oikeuden toteutuminen usein törmää yhteiskuntaan, jolle tärkeintä on oman vakautensa ja valtarakenteensa säilyttäminen.

Vastaavasti kuin muutaman vuoden takaisessa teoksessa Kertoo Pereira myös uusimmassa romaanissa Tabucchi pohtii lempeän salavihkaiseen tapaansa journalistin – tai kenen tahansa meistä – mahdollisuuksia ja vastuuta sekä yhteiskunnallista oikeutta ja sen rajoja. Tabucchin romaanissa on perinteisen jännärin aineksia, mutta samalla se on myös omalaatuinen kehitysromaani ja pohdiskeleva yhteiskunnallinen kannanotto. Kukaties Damasceno Monteiron katkaistu pää onkin tässä mielessä samanlainen kameleontti kuin runoilija Fernando Pessoa, jota romaanissa kuvataan ”tuhannen naamion mieheksi” – rikosromaani, jossa murha-arvoitus lukemisen myötä muuttuu kuvaukseksi monisäikeisestä ja hämmentävästä todellisuudesta rikosjuttujen takana; arvoitukseksi jonka lopulta voi ratkaista vain lukija itse.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513111588
Ilmestymisvuosi: 1999
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.