Leski vuoden verran (antikvaari)
Ei saatavilla

Leski vuoden verran (antikvaari)

Irving, John

Tarina naiskirjailijasta ja hänen elämästään, yksityisestä ja julkisesta, tarina rikoksesta ja todistajan etsinnästä, tarina kirjoittamisesta ja rakkaudesta, erosta ja uudesta onnesta. Irvingin romaani on siitä poikkeuksellinen, että sen päähenkilönä on nainen, kirjailija Ruth Cole. Hän on monimutkainen luonne, ei suinkaan sovinnaisen mukava mutta unohtumaton. Ruthin tarina kerrotaan kolmessa jaksossa, joista kukin keskittyy kriittiseen vaiheeseen hänen elämässään. Ensimmäisen kerran tapaamme hänet Long Islandilla kesällä 1958, jolloin hän on vasta nelivuotias. Sinä kesänä hän saa lähtemättömän haavan sekä sormeensa että sydämeensä. Toinen ikkuna Ruthin elämään aukenee syksyllä 1990. 36-vuotiaana hän on vielä naimaton eikä oikein luota kykyynsä löytää kunnon miestä – syystä kyllä. Kirjailijaturneellaan Euroopassa hän poikkeaa Amsterdamin ilotyttökortteleihin etsimään aineistoa romaaniinsa, mutta päätyykin rikoksen todistajaksi. Romaanin päätösjakso sijoittuu syksyyn 1995. Nyt Ruth Cole on 41-vuotias leskeksi jäänyt äiti. Jälleen hän palaa Amsterdamiin ja jatkaa siitä, mihin edellisellä kerralla jäi. Leski vuoden verran on monikerroksinen rakkaustarina, sekä hulvattoman hauska että syvästi järkyttävä. Vaikka se sisältääkin runsaasti erotiikkaa ja jopa riettautta, se on ennen kaikkea romaani ajan vääjäämättömästä kulusta ja surun armottomuudesta. (Takakansi- ja lieveteksti)

 

Kirjailija

 

John Irving  (s. 1942 Exeter, New Hampshire) on amerikkalainen kirjailija ja elokuvakäsikirjoittaja. Hän nousi maailmanmaineeseen 1980 teoksellaan Garpin maailma, ja on sen jälkeen luonut loistavan kirjailijanuran. Hän on amerikkalaisista nykykirjailijoista suomalaisille tutuimpia ja rakkaimpia. Irvingin kirjoja on julkaistu suomennettuna Tammen keltaisessa kirjastossa. Nykyajan Charles Dickensinä pidetty Irving kirjoittaa eeppisiä, mukaansatempaavia ja koskettavia romaaneja. Niihin kuuluvat muun muassa Kaikki isäni hotellitOman elämänsä sankari ja Ystäväni Owen Meany. Irving on saanut romaaneistaan ja muista teoksistaan lukuisia palkintoja. 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513112448
Ilmestymisvuosi: 1998
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.