Ensimmiset 49 Kertomusta
Ei saatavilla

Ensimmäiset 49 Kertomusta

Hemingway, Ernest

Merkkitapaus suomennetun maailmankirjallisuuden historiassa – Hemingwayn mestarilliset nuoruuden novellit täydellisenä, yhtenäisenä suomennoksena

Hemingwayn taiteen arvostetuimpia, kestävimpiä saavutuksia ovat novellit, joissa pääsee parhaiten oikeuksiinsa hänen mestarillinen tyylinsä. Se on hyvin yksinkertaista, niukkaa ja toteavaa; tärkeä osuus on iskevällä dialogilla joka vie tehokkaasti kerrontaa eteenpäin. Kirjailija on itse sanonut: ”Hyvä proosa on kuin jäävuori. Jäävuoren liikkeiden arvokkuus johtuu siitä, että vain kahdeksasosa siitä on näkyvissä, muu on näkymättömissä pinnan alla.” Siinä on myös Hemingwayn novellien suuruuden salaisuus: kaikkea ei sanota, kertomuksen ydin jää lukijan itsensä löydettäväksi. Kolme Hemingwayn julkaisemaa novellikokoelmaa, In Our Time (1925), Men Without Women (1927) ja Winner Take Nothing (1933) yhdistettiin 1939 kokoomateokseksi The First Fortynine Stories, johon otettiin lisäksi mukaan kuusi ennen julkaisematonta novellia. Tästä kokoelmasta julkaistiin 1958 21 novellin suomennosvalikoima Kilimandšaron lumet, ja nyt Ensimmäiset 49 kertomusta ilmestyvät täydellisenä, yhtenäisenä suomennoksena.
Kokoelman novellit liikkuvat Amerikan erämaissa, ensimmäisen maailmansodan jälkeisessä Euroopassa, härkätaistelujen Espanjassa, Afrikan safareilla. Varhaisin kertomus on 1921 kirjoitettu ”Kaukana Michiganissa”, karhea pieni rakkaustarina; uusin taas vuodelta 1938 oleva ”Vanhus sillankorvassa”, kolmen sivun mittainen helmi, jonka Hemingway sähkötti lehdelleen ollessaan sotakirjeenvaihtajana Espanjan sisällissodassa. Kokoelman laajimmat novellit ovat myös elokuvina tunnetut ”Francis Macomberin lyhyt onnellinen elämä” ja ”Kilimanjaron lumet”, joissa länsimaisen ihmisen turhautuminen ja itseironia tuntuvat sietämättömän voimakkaina.

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789513116446
Ilmestymisvuosi: 1999
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä2
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.