Erään sukuromaanin loppu

Nadas, Peter

Erään sukuromaanin loppu on suppea romaani, mutta sen perspektiivi on huima: sukutarina alkaa Jeesuksen ajan Jerusalemista. Romaanin kertoja on kymmenvuotias poika, Péter Simon, joka kuuntelee juutalaisen isoisän tarinoita, leikkii puutarhassa kotia naapurin lasten kanssa, tottelee isoäitiä (tai ei tottele), odottaa isän salaperäisiä, nopeita vierailuja.
Isän ja pojan kohtalot kietoutuvat stalinistiseen terroriin, näytösoikeudenkäyntiin jonka "Unkarin Stalin" Mátyás Rákosi järjesti. Isä saa oikeudenkäynnissä petturin leiman; poika joutuu koulukotiin, jossa tehdään maansa pettäneiden vanhempien pojista miehiä.

Romaani porautuu syvälle ihmismieleen: lapsen ja nuoren näkökulmasta Nádas tarkastelee perheen ja suvun asemaa, lähihistorian kysymyskimppua, haavoittuvaa rakkautta, luottamuksen pettämistä. Kerronnassa on jäntevyyttä ja väkevyyttä, herkkyyttä ja moniulotteisuutta. Isoisän tarinoista ja tavasta jolla poika niitä mielessään järjestelee rakentuu eloisa ja tiivis, koko ajan liikkuva kuvakudos.

 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513116996
Ilmestymisvuosi: 2000
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.