Kellyn kopla

Carey, Peter

Kellyn koplan johtaja Ned Kelly oli historiallinen henkilö, 1800-luvun loppupuolella elänyt lainsuojaton rikollinen, hevosvaras, pankinryöstäjä ja murhamies, joka päätyi 25-vuotiaana hirteen Melbournessa. Mutta hänen tarinansa jäi eloon; hänestä tuli sankari, Australian Robin Hood, kansallisen sisun ja vähäväkisten kapinan symboli. Kellyn tarinan ovat kertoneet jo monet kirjailijat ennen Careyta ja se on myös elokuvattu useampaan kertaan, mm. Tony Richardsonin ohjaamana 1970, pääosassa Mick Jagger.

Careyn kirjassa Kelly kirjoittaa elämänvaiheistaan vastasyntyneelle tyttärelleen. Hän kertoo millaista oli elää köyhän irlantilaisen siirtolaisen poikana, joka joutui liian varhain kantamaan vastuun leskiäidistä ja pienistä sisaruksista. Hän kertoo vuosista legendaarisen puskarosvon Harry Powerin oppipoikana sekä irlantilaisuuden perinnöstä ja kohtalosta, johon se hänet tuomitsi. Ääni, jolla Kelly tarinansa kertoo, ei ehkä ole sivistynyt, kieliopissa ja välimerkeissä voi olla puutteita, mutta runollisuutta ja voimaa siitä ei puutu.

Kellystä puhuttaessa useimmat australialaiset näkevät silmissään miehen, jolla on päässään omatekoinen, kömpelö teräskypärä suojaamassa poliisien luodeilta. Mutta, kuten Carey sanoo, "hän käytti sitä kypärää vain vapautensa viimeisenä päivänä, ja sitä hetkeä edelsi kokonainen elämä". Nyt Kelly on saanut tilaisuuden kertoa koko elämänsä tarinan.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513122584
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.