Täysikuu
40,00€ Osta
HUOM: Kirja on käytetty

Täysikuu

Munoz Molina, Antonio

Kokenut rikosylikomisario siirretään eteläisempään maakuntakaupunkiin Baskimaan Bilbaosta, missä hän on erikoistunut terroristien jahtaamiseen ja joutunut varomaan jokaista askeltaan ETA:n takia - vaimo on sairaalassa luhistuttuaan painostavassa elämäntilanteessa. Uudessa asemapaikassa on juuri tapahtunut harvinaisen raaka pikkutytön murha, jota tarkastaja alkaa selvittää. Työ osoittautuu hankalaksi vaikka hänellä on pian apuna murhaajan sormenjäljet ja verinäyte. Minkälainen voisi olla murhaajan katse?, komisario miettii tarkastellessaan kaupunkilaisia askareissaan.

Kaikki mitä myös surkean murhaajan pään sisällä liikkuu tulee lukijalle kammottavan tutuksi. Kirjailija menee tämän nahkoihin ja kuvaa onnettoman taustan ja surkean elämäntilanteen, mistä kaikesta murhaaja syyttää vain muita. Murhaakaan hän ei itse asiassa tehnyt omasta tahdostaan vaan Jumalan käskystä. Hän toimii täydenkuun aikaan, mutta epäonnistuu toisessa yrityksessään. Pikkutyttö Paula raahautuu läpi kaupungin veitsi kyljessään ja selviää kuin ihmeen kaupalla.

Monitasoisessa romaanissa on myös rakkaustarina, kun poliisikomisario ja opettajatar rakastuvat. Se, jatkuuko rakkaus, jää avoimeksi. Rakkaus on joka tapauksessa toivoa antava ja uuden mahdollisuuden alku.
Romaania voi lukea myös nyky-Espanjan kuvauksena, josta se kertoo rikostarinoiden tyylikeinoin mutta runsaalla ja hienostuneella kielellä. Muñoz Molina piirtää huikean psykologisen muotokuvan tavallisista ihmisistä epätavallisissa tilanteissa miettimässä kohtaloaan, elämäänsä, virheitään ja niiden opetuksia.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513122898
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.