Vieraalla maalla
Ei saatavilla

Vieraalla maalla

Sebald, W. G.

Vieraalla maalla sisältää neljä pitkää kertomusta, joista jokainen kertoo maanpakoon joutuneesta juutalaisesta miehestä. Nämä neljä miestä, jotka kohtalo on kuljettanut Etelä-Saksan alppiseuduilta ja Liettuasta Sveitsiin, Ranskaan, Englantiin, New Yorkiin, Jerusalemiin, ovat kirurgi Henry Selwyn, kertojan vuokraisäntä Englannissa; Paul Bereyter, joka oli ollut hänen kansakoulunopettajansa Saksassa; Ambros Adelwarth, hänen isoenonsa Yhdysvalloissa; ja taiteilija Max Aurach, jonka hän oli tavannut Manchesterissa 1960-luvulla.

Ensi näkemältä heidän kertomuksensa ovat puhdasta dokumentointia, joka perustuu kertojan tarkkaan tutkimukseen. Hän on kuunnellut näiden miesten ja heidän sukulaistensa ja ystäviensä tarinoita ja muistoja, kerännyt kirjeitä ja valokuvia, lukenut muistiinpanoja ja päiväkirjoja, seurannut heidän jalanjäljissään. Mutta vähitellen nämä neljä kertomusta sulautuvat yhteen, surulauluksi kadonneelle maailmalle, taideteokseksi, jonka kieli on mestarillista, sekä tarkkaa että unenomaista. Ja tässäkin kirjassa, kuten Austerlitzissa (suom. 2002), kielellisen kerronnan olennaisena osana ovat visuaaliset valokuvat.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513126797
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.