Lemmenomenia

Halinen, Simo

On vuosi 1905 ja puhelininsinööri Albin Oras on menettämäisillään morsiamensa Kreetan armenialaiselle omenatutkijalle Onnik Tsilitsianille. Albinin valtaa käsittämätön aavistus että sadan vuoden päässä tulevaisuudessa elää nainen, johon tutustuminen saattaa olla vastaus hänen ongelmiinsa. Suoran toiminnan miehenä Albin päättää tehdä asialle jotain.

Nykyajassa nuori näyttelijätär Elina Kilkkinen vapautuu sairaalasta ja saa tietää, että hänen isällään, joka katosi 70-luvulla, on ollut pieni torppa syrjäisellä seudulla. Elina matkustaa torpalle ja hylätyssä omenatarhassa, keskellä metsää, hänen elämäänsä ilmestyy vierailija mustassa puvussa.

Myös elokuvaleikkaaja Esko Oraspellolla on ongelma, joka kaipaa ratkaisua: rakastuminen laukaisee hänessä nolostuttavan taipumuksen kävellä unissa. Eräänä päivänä Esko kohtaa Pihlajasaaren vesibussissa naisen, joka väittää olevansa ruotsalainen sienitutkija, mutta jossa on jotain ärsyttävän tuttua.

Lemmenomenia on mielisairaan hauska rakkaustarina ihmisistä, jotka eivät suostu pysymään elämissä, jotka kohtalo heille on osoittanut, vaan päättävät korjata erehdyksiä tavalla, joka uhmaa kaikkia ajan ja paikan lakeja.

Lemmenomenien koomisen labyrinttirakenteen sisällä piilee tosi ja vakava ydin. Kuinka paljon meidän tulisi suojella lähimmäisiämme totuudelta? Vai onko kenties totuutta tärkeämpää rakentaa itselleen maailma, jossa rakastaminen on mahdollista?

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513138745
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.