Akvaviitti

Lindgren, Torgny

Kiehtova tarina hurmiollisesta saarnaamisesta, hampaidenpesun tärkeydestä ja viinan voimasta.

Vapaakirkollinen herätysliike koki viimeisen suuren kukoistuskautensa Ruotsin Länsipohjassa 1950-luvulla. Yksi liikkeen johtohahmoista on saarnaaja Olof Helmersson, vaikuttava ja karismaattinen niin ruumiinrakenteeltaan kuin saarnaamisen lahjoiltaan. Kun herätysliike alkaa hiipua, Helmersson katoaa jälkiä jättämättä.

2000-luvun alussa, puolen vuosisadan kuluttua, saarnaaja yllättäen palaa hänelle tunnistamattomaksi muuttuneeseen Länsipohjaan. Hän muistaa pelastaneensa siellä vahvoina vuosinaan 416 sielua, jotkut kahteen kertaan. Nyt hänellä on aivan toisenlainen sanoma, ei uskon, vaan epäuskon. Nyt pitäisi saada ihmiset vakuuttuneeksi siitä, ettei Jumalaan kannata uskoa.

Jumalan sanan levittäminen ei tuolloin ollut Olof Helmerssonin ainoa kutsumus. Hänellä oli väkevää asiaa myös hampaiden harjauksesta, hänen sanottiin jopa tuoneen sen Ruotsiin. Mutta voiko tämä kalju ja kumara mies olla se legendaarinen, komea saarnaajajätti?

Torgny Lindgrenin Akvaviitti on taattua ja palkitsevaa Lindgreniä: alla vakava ja surumielinenkin vire ja asia, mutta päällä runsaasti lämminhenkistä, simpauttajahenkistä huumoria.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513144777
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter2
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä1
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.