Kiuru ja Termiitti

Phillips, Jayne Anne

Kiuru ja Termiitti on kertomus sodasta ja perheestä. Se kertoo rakkauden ja kaipuun voimasta, sodan yhä uudelleen heijastuvista vaikutuksista, perheiden salaisuuksista, unelmista ja aaveista, sekä ihmisiä yhdistävistä näkymättömistä, miltei maagisista siteistä.

Sota on Korean sota, sen sekasortoinen alkuvaihe kesällä 1950. Nuori korpraali Robert Leavitt, joka on vastikään mennyt naimisiin ja jonka vaimo Lola odottaa lasta, päätyy omien joukkojen väijytykseen johdattaessaan eteläkorealaisia pakolaisia turvaan.

Kirjan toinen taso sijoittuu Länsi-Virginiaan, yhdeksän vuotta myöhempään aikaan, ja kertoo erikoisesta perheestä. Leavittin poika, jota sanotaan Termiitiksi, ei pysty kävelemään eikä puhumaan. Hänestä pitävät huolta sisarpuoli Kiuru, aikuisuuden kynnyksellä oleva tyttö, jolla on poikkeuksellinen kyky ymmärtää Termiittiä, ja täti Nonni, käytännöllinen, maanläheinen nainen. He kaikki kertovat vuorotellen tarinaa, jossa on poissaolevana läsnä Kiurun ja Termiitin äiti Lola ja tämän arvoituksellinen kohtalo.

Dramaattisen ratkaisun tapahtumiin tuo Kiurun ja Termiitin kotikaupungin valtaava tulva. Se tuo julki salaan jääneet asiat, näyttää yhteydet menneen ja nykyisen välillä ja antaa elämälle uuden suunnan.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513146467
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.