Taikalaatikko

Grass, Günter

Günter Grassin kiehtova romaani kirjailijasta, joka pyytää kahdeksaa lasta muistelemaan heidän yhteistä menneisyyttään.

Edellisessä kirjassaan Sipulia kuoriessa Saksan merkittävimpiin nykykirjailijoihin kuuluva Günter Grass muisteli aikaa ennen Peltirummun tuomaa kuuluisuutta ja menestystä.

Taikalaatikko jatkaa omaelämäkerrallisen kaunokirjallisuuden linjaa, mutta mukana on nyt myös sadunomainen ote. Teoksen kirjailija on viettämässä 80-vuotispäiviään ja pyytää lapsiaan muistelemaan isäänsä.

Tarina alkaa 60-luvulta, jolloin Grass oli jo noussut maailmanmaineeseen. Kirjassa Grass antaa lastensa tarjota etäännyttävän luupin, jonka lävitse häntä katsotaan. Ennen muuta Taikalaatikko hahmottaa sitä, miten kirjailijan elämä vaikuttaa isän ja kahdeksan lapsen elämään. Taikalaatikon Grassille kirjailijuus näyttäytyy pakkomielteenä, jonka seurauksena hän on paljon sekä konkreettisesti että henkisesti poissa lastensa elämästä. Mutta lapsikatras muodostuu myös elimelliseksi osaksi kirjailijan persoonaa.

Kirjan taikalaatikko on Grassin ystävän valokuvaajan Maria Raman kamera, joka nousee yhdeksi teoksen hahmoista. Sen tarkkaileva ja tallentava kyky muuttuu joskus jopa läpivalaisevaksi. Väliin armoton, väliin anteeksiantava ote johtaa lopulta lämpimään ja sympattiseen, inhimilliseen kirjailija- ja isäkuvaan.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513148034
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.