Sattumuksia Brooklynissa

Auster, Paul

Austerin tutut teemat sattuman oikullisuudesta, rakkauden voimasta ja nykypäivän ongelmien vanhasta luonteesta löytyvät uudesta romaanista. Samalla se on kertomus Amerikan nykytilasta vuonna 2000 ja yhden perheen eheytymisestä.

Kertoja on vastikään eronnut kuusikymppinen Nathan Glass, jolla on toistaiseksi parantunut keuhkosyöpä, mutta joka väsyneenä ja innottomana palaa asumaan lapsuutensa Brooklyniin. Arkipäivä täyttyy pienistä rutiineista ja kohokohta on keveä flirtti lounaskuppilan viehättävän tarjoilijattaren kanssa.

Eräänä päivänä hän törmää siskonpoikaansa Tomiin, joka on hylännyt yliopisto-opinnot ja on töissä antikvariaatissa. Tom on yhtä yksinäinen ja hukassa kuin enonsa. Tomin opiskeluvuosina hänen äitinsä kuoli yllättäen ja Aurora-siskolla oli vaikeita aikoja mm. huumeongelmansa takia. Vakaumuksellinen kristitty David "pelasti" siskon avioliittoon, josta sukeutui lähinnä vankila miehen mustasukkaisuuden vuoksi.

Brooklyniin muuttaa seuraavaksi Auroran tytär Lucy, joka on paennut dominoivaa isäpuolta äitinsä suosiollisella avustuksella. Lucy on vaikea ja väkivaltainenkin, elämän tölvimä tyttö. Kun lopuksi paikalle ilmestyy vielä Aurora, koko perhe on koossa ja Brooklynin elämänmyönteinen ja kohottava vaikutus alkaa tuntua. Ja kun Nathan joutuu sairaalaan sinänsä vaarattoman sairauskohtauksen takia, hän sieltä päästessään tuntee olevansa maailman onnellisin mies. Tuo aamu vain sattuu olemaan 11. syyskuuta 2001.

Kustantaja: Tammi pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789513150914
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter2
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.