Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe

O?Hagan, Andrew

Vuonna 1960 Frank Sinatra antoi ystävälleen Marilyn Monroelle koiran, jonka tämä nimesi Mafia Honeyksi. Maf vietti Marilynin kanssa tähden viimeiset kaksi vuotta. Se pääsi mukaan kaikkialle ja näki kaiken. Se rakasti maksaa, kenkiä ja filosofiaa. Mutta eniten serakasti emäntäänsä.

Romaani sijoittuu 1960-luvun alun Amerikanpolitiikan ja viihdemaailman kuohuviin vuosiin ja kuvaa Marilyn Monroen, vuosisatansa ikonin, elämän viimeistä vaihetta. Näemme Marilynin Hollywoodin ja New Yorkin suihkuseurapiireissä Sinatran ja John F. Kennedyn kanssa, näemme hänet viimeisen elokuvan kuvauksissa, yksin ja haavoittuvaisena.

Mafin Marilyn on paitsi hellä ja tuoksuva lumotar myös älykäs ja loputtoman epävarma, yksinäinen ja eksynyt nainen. Avioeroa Arthur Milleristä seuraa masennus. Alkoholi ja lääkkeet uuvuttavat Marilyniä, ja psykiatritkin pönkittävätvain omia egojaan. Hänen uskollinen seuralaisensa ymmärtää häntä paremmin kuin kukaan ympäröivistä ihmisistä, mutta joutuu sanattomana katsomaan ystävänsä yhä pahenevaa syöksykierrettä.

Mafilla on myös oma, ihmisistä riippumaton elämänsä. Romaanissa ihmisten toilailuja seuraavat koirat ja kissat sekä linnut, hämähäkit ja sängyssä pyörivät kirput. Eläinkunta on täynnä huomiokykyistä ja laajasti lukenutta porukkaa. Maf hakee innoitusta kirjallisuushistorian merkkikoirista, mutta sen ehdoton idoli on kapinallinen Lev Trotski.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789513157630
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.